Банкеръ Daily

Новини

На 31 октомври Варненският съд обявява присъдата за двойното убийство край р. Камчия

Варненският окръжен съд ще произнесе присъда по делото за двойното убийство край река Камчия, извършено през 2007 година, съобщиха от съда.


Това ще стане в понеделник от 12.30 часа. Обвиняеми по делото са Николай Николов (47г.), Ганислав Начев (41г.), Илчо Адамов (30г.) и Мартин Стоименов (30г.).


През пролетта на 2007 година във водите на река Камчия край с.Круша бяха открити телата на Димитринка Пекова и на Венцислав Евтимов. Скоро след за жестокото убийство бяха уличени управителят на Трансинс рециклираща компания Николай Николов, административният директор на компанията Ганислав Начев, охранителят Мартин Стоименов и неговият приятел Илчо Адамов. Илчо и Мартин се укриваха дълго време и бяха задържани близо година след началото на разследването.


Две години по-късно, след приключване на досъдебното производство, делото влезе във ВОС, а първото съдебно заседание се състоя през май 2009 година. Ганислав, Илчо и Мартин са обвинени затова, че в съучастие като съизвършители помежду си и с Николай Николов като подбудител и помагач, отвлекли на 16 април 2007 година близо до с.Кичево, Варненско, Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова. Същият ден, но в района на с.Круша отново в съизвършителство и отново с участието на Николов като подбудител и помагач, умишлено умъртвили Пекова и Евтимов по особено мъчителен за жертвите начин и с особена жестокост.


Съдебният казус беше разгледан в 20 насрочени заседания и десетки часове за съдебното дирене. Бяха разпитани повече от 50 свидетели. Повече от 30 пък бяха вещите лица, изготвили експертизите по този съдебен казус, в това число и допълнително поисканите от страните. 24 часа общо продължиха пледоариите на страните по делото в последните два дни от наказателния процес. Двама прокурори поддържаха обвинителната теза, а 8 адвокати защитаваха интересите на четиримата подсъдими. От тях само Николай Николов е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 100 000 лева. Начев, Адамов и Стоименов са в ареста.


Четиримата подсъдими ще чуят последната дума на първата съдебна инстанция на 31 октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във