Банкеръ Daily

Новини

На 29 юли 1992 г. е учредена Българската асоциация на туристическите агенции

Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) е неправителствена организация с нестопанска цел, учредена през 1992 г. с цел да представлява и защитава икономическите права и интереси на туроператорите и туристическите агенции, да подпомага и насърчава стопанската им активност.
В браншовия съюз членуват над 200 компании (туроператори и туристически агенти) от цялата страна. Още 50 други организации и личности, чиято дейност и интереси са свързани с туризма, са асоциирани членове.
Членове на БАТА са най-активните и надеждни туристически компании в България. Те генерират 85% от входящия туризъм и 80% от изходящия.
БАТА е член на UFTAA (Световната федерация на асоциациите на туристическите агенции) и съучредител на БАФТАА (Балканската федерация на асоциациите на туристическите агенции).
Организацията поддържа редовни контакти със сродни асоциации от региона: Гръцката асоциация за туризъм и пътувания (HATTA), Турската асоциация на туристическите агенции (TURSAB), Асоциацията на туристическите агенции в Македония (ATAM), както и с Руския съюз на туристическата индустрия (бившата RАТА), американската (ASTA), португалската (APAVT) и японската (JATA) асоциации на туристическите агенции и други.
Председател на асоциацията е Донка Соколова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във