Банкеръ Daily

Новини

На 25 май 1977 г. е била премиерата на филма Междузвездни войни

На 25 май 1977 г. е била премиерата на филма Междузвездни войни -
епизод IV - Нова надежда.
Нова надежда (на английски: A New Hope) е игрален филм с режисьор и сценарист Джордж Лукас, издаден през 1977 година. С него започва създаването на поредицата Междузвездни войни, продължила с още пет филма. Първоначално се нарича просто Междузвездни войни, а през 1981 г. е добавена останалата част от заглавието.
Филмът има много различни версии, като последната е тази от 2004 г., издадена на DVD. Тя представя филма с подобрено качество на образа и по-реалистични специални ефекти.
Във сериала се раказва за едно селско момче наречено Люк Скайуокър което отива на планета Олдерон заедно с старият Бен Кеноби-бивш джедай, за да спасят принцеса Лея, която се оказва негова сестра близначка. За да стигнат до там Люк и Бен се качили на кораба на един контрабандист на име Хан Соло. Той ги завежда, но там имало само остатъци от метероитен пояс. Олдерон бил разрушен от базата на империята, която била колкото малка луна. Там те спасяват Лея и Бен се бие срещу бившият си ученик сега известен като Дарт Вейдър, който всъщност е баща на Люк. Вейдър побеждава, обаче Люк и другите отива в базата на бунтовниците за да се подготвят да отстранят малката искуствена луна наречена Звездата на Смъртта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във