Банкеръ Daily

Новини

На 2 май кметът на Бургас Димитър Николов ще открие новия спортен комплекс Изгрев

На 2 май кметът на Бургас Димитър Николов ще открие новия спортен комплекс Изгрев. На тази дата православната църква почита името на светеца Атанасий Велики. 2 май е бил празник на някогашното село Атанасово, на чието място днес се намират комплексите Изгрев и Зорница. През 1999 година традицията за честването му е възродена от читалище Изгрев, с подкрепата на училище Св. Климент Охридски и храм Св. Атанасий.
На територията на спортен комплекс Изгрев има 3 футболни площадки, 3 тенис корта, игрище за баскетбол и волейбол, закрита площадка за тенис на маса, комбинирана детска площадка, фитнес на открито, игрище за петанка, обслужваща сграда със зали за бокс и други спортове.
Със съдействието на Спортен клуб Бургас, основан през месец декември 2009 година /обществена организация, която има за основна цел да помага за развиване на физическата култура у подрастващите, както и да стимулира интереса към различни видове спортни дейности при всички възрасти/, на 2 май по всички игрища в комплекса ще се проведат демонстрации и приятелски срещи.
Метеоролозите обещават чудесно време в неделя. Кметът Николов кани всички бургазлии да присъстват на откриването и да се включат в празника.

Facebook logo
Бъдете с нас и във