Банкеръ Daily

Новини

На 17 май връчват наградите от конкурса Бизнесдама на годината

На 17 май се връчват наградите от конкурса Бизнесдама на годината на церемония от 18 ч. в зала „Роял” на хотел “Шератон”.
Националният конкурс се провежда под патронажа на Зорка Първанова.
Седем номинирани кандидатки от София, Варна, Велико Търново и Дряново си оспорват титлите Бизнесдама на 2009-а година и Жена мениджър на 2009-а година. Това са Петя Димитрова, изпълнителен директор на „Юробанк И Еф Джи България” АД (Пощенска банка), Калина Широкова, собственик и управител на Мебелна къща „Болярка” – Велико Търново, Силвия Колева, изпълнителен директор на ВСК „Кентавър” – ИЗ „Динамика” ЕООД – Дряново - машиностроене, Стела Филипова – Динева, собственик на туристическа агенция „Стела Турс”, Мария Гергова, собственик на ПР агенция „Юнайтед партнърс”, Виолета Станчева, управител на спедиторска фирма NTZ Sped ЕООД и собственик на фирма „Керклийн” ЕООД– Варна и Силвия Митева, собственик на „Идея Билдинг” ООД.
Лауреатките са определени въз основа на строго определени икомомически показатели, основно за изтеклата година, и след събеседване с журито.
Списание Ние, жените организира този конкурс от 1991 г. с цел да поощри усилията на българката, нейната инициативност и склонността й да поема риск. Националният конкурс Бизнесдама на годината е регистриран от сп. Ние, жените в Патентното ведомство на Република България.
Председател на журито е министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, а членове са Марияна Велкова, изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, Христина Христова, директор на Института за социална икономика, предишен председател на журито, Мариана Печеян, Бизнесдама 2000 и председател на Клуба на жените предприемачи и мениджъри, Цветан Симеонов, председател на БТПП, Мария Баева, главен редактор на сп. „Ние, жените”

Facebook logo
Бъдете с нас и във