Банкеръ Daily

Новини

На 14 май Робин Худ превзема киносалоните в България

Тази вечер в Синема Сити в София ще се състои официалната премиера на най-новото екшън приключение Робин Худ на режисьора Ридли Скот. Само часове след като откри кинофестивала в Кан снощи, историческият епос с участието на носителите на Оскар® Ръсел Кроу и Кейт Бланшет ще зарадва и българските зрители. От петък (14.05.2010) неразказаната досега история за раждането на една легенда тръгва в киносалоните из цялата страна.
След зашеметяващия успех на Гладиатор, Скот и Кроу отново са във вихъра на приключението, за да разкажат вдъхновяващата история на стрелеца от армията на Ричард Лъвското сърце, който се изправя срещу нормандските нашественици и се превръща в легендарен герой.
За радост на многобройните си почитатели, режисьорът Ридли Скот отново предлага исторически обоснован и по-различен поглед от досегашните филмови версии. Той представя действителни събития като изходна точка за възникването на легендата и по този начин финалът на филма хронологично се явява начало на всички истории за Робин Худ.
Робин Худ е неповторимо вълнуващо приключение, изпълнено с разтърсващ екшън, драматични обрати, много хумор и романтика, което ще ви остави без дъх.
Във филма участват изключителни актьори като носителя на Оскар® Уилям Хърт (Опасно минало), Марк Стронг (Шерлок Холмс), Марк Ади (Време за мъже, Като рицарите), Оскар Айзък (Мрежа от лъжи, Че), Матю Макфейдън (Гордост и предразсъдъци), Макс фон Сюдоф (Злокобен остров) и други. Продуценти на филма са Ридли Скот (Гладиатор, Блек Хоук), Ръсел Кроу (Гладиатор, Вътрешен човек) и Брайън Грейзър (Красив ум). Сценаристи са Брайън Хелгеланд (Реката на тайните), Итън Рейф Сайръс Ворис (ТВ сериал Внедрен).

Facebook logo
Бъдете с нас и във