Банкеръ Daily

Новини

На 1-ви август с литургия в столичния храм „Света София” тръгва традиционния Поклоннически път „Рилският чудотворец”

На 1-ви август от 10 часа с литургия в столичния храм „Света София” за втора поредна година стартира традиционния Поклоннически път „Рилският чудотворец”, който ще се проведе в дните от 1 до 6 август. Литийното шествие с кръста, иконата и хоругвата на Св. Йоан Рилски ще продължи до Ротондата „Св. Георги Победоносец”, откъдето през 1469 г. са пренесени в Рилския манастир мощите на Св. Йоан Рилски. Събитието се организира от Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски”, с благословията на Софийската света митрополия и със съдействието на Столична община.
Концепцията за провеждането на поклонническия маршрут предвижда той да се превърне в традиционно събитие, с възможност за участие на поклонници от различни краища на България, което да завършва с поклонение пред мощите на светеца в храма на Рилската света обител.
Допълнителна информация по Програмата и провеждането на Поклонническият път може да се получи в Културно-информационен център – София и на телефон 02/491-83-44/45.
През миналата година в поклоническия маршрут се включиха 50 човека. През тази година времето за прехода е удължено с един ден.
За популяризиране на Поклонническия път и развитие на християнската идея, на разположение за посетителите са снимки и видео материали от миналогодишното събитие, които ще бъдат излъчвани на видеостената в Културно-информационен център на Столична община пред СУ „Св. Климент Охридски”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във