Банкеръ Daily

Новини

МВР ще си сътрудничи с италианския Департамент за гражданска защита

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и ръководителят на Департамента за гражданска защита на Италия Гуидо Бертолазо подписаха Меморандум за разбирателство, съобщиха от МВР.Наш екип от пожарникари и служители на Гражданска защита ще се включи в съвместно учение през ноември в Тоскана
Министър Цветанов определи срещата с италианската делегация като изключително полезна, тъй като днес повече от всякога се нуждаем от солидарност при възникване на природни бедствия на територията на всички страни в света. Той сподели, че благодарение на добрата си работа, Гражданската защита в Италия се радва на високо обществено одобрение, екипите им са много добре обучени и действат адекватно и професионално при възникване на ситуация. Вътрешният министър заяви, че подписването на Меморандума дава възможност за по-активен диалог между двете страни и ще доведе до активизиране на работата по превенция и ранно оповестяване на бедствия. Министър Цветанов съобщи още, че след отправена покана от страна на италианската делегация, наш екип пожарникари и служители на Гражданска защита ще се включи в съвместно учение с италианските си колеги в Тоскана през ноември.
От своя страна ръководителят на Департамента за гражданска защита на Италия Гуидо Бертолазо заяви, че подписването на Меморандума за разбирателство показва желанието на италианските служители да споделят своя опит с българските си колеги. Той сподели, че активно сътрудничат с всички сродни служби в страните от Европейския съюз по отношение на техническата помощ и изработване на програми за действие на Гражданска защита. Гуидо Бертолазо отправи покана към министъра на вътрешните работи и българските си колеги за посещение на оперативната зала в Рим, откъдето се осъществява командването и контрола при възникване на бедствия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във