Банкеръ Weekly

Новини

МВР се втренчи в зениците на Митьо Очите

Небезизвестният наркобос по Южното Черноморие, доказан в съдебен процес и осъден за това, Димитър Желязков- Митьо Очите, отново се превърна в мишена на прокуратурата и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). Според заместник  главния прокурор Иван Гешев разследването на групата на Димитър Желязков е започнало от началото на 2016 г., като са събрани "много интересни доказателства", които обаче на този етап прокуратурата се въздържа да обяви.

Желязков е обявен за национално издирване, очаква се да бъде задействана процедурата и за междудържавно, обяви Гешев. Според него прокуратурата и МВР са имали информация, че той е напуснал България, но не искали да отлагат акцията срещу групата на Очите, за да няма теч на информация. При нея за разпространение на наркотици, рекет, палежи и побоища са арестувани 19 души.

За последно Желязков беше реална мишена през юни 2016-а, когато хора на Божидар Кузманов-Кравата го простреляха тежко в ресторанта "4 you" в "Слънчев бряг". Тогава беше убит неговият бодигард Александър Алексиев-Сашо Японеца. Що се отнася до последният му сблъсък с Темида, това се случи през далечната вече 2008 г., когато се призна за виновен по всички повдигнати обвинения, включително и за организиране и ръководене на група за наркоразпространение и пране на пари. Очите първоначално бе осъден на 4 години и 10 месеца лишаване от свобода, впоследствие Бургаският апелативен съд увеличи наказанието му с още 18 месеца, а Върховният касационен съд реши, че той трябва да изтърпи присъда от 6 години и 4 месеца. Желязков излезе от затвора през 2012-а и в първия си ден като свободен гражданин обяви, че няма намерение да бяга в чужбина.

След поредната акция срещу него е любопитно да се проследи какъв ще е резултатът от заповедта за международното му издирване. Ако то е неуспешно, значи Димитър Желязков - Очите просто е размислил и вече е беглец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във