Банкеръ Daily

Новини

МВР продължава разнищването на случая със задържания зам.-генерален директор НВМС, уличен за рекет

Работата по документирането на случая със задържания зам.-генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) продължава. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ръководен служител на Националната ветеринарномедицинска служба е уличен в упражнен от него рекет. Операцията е проведена от служители на ОДМВР-Хасково, заедно с колегите им от СДВР, под ръководството на окръжната прокуратура. В края на миналия месец в областната дирекция бил получен сигнал от частна мандра, по който работа започнали антимафиотите. Те събрали достатъчно доказателства за истинността на подадения сигнал и предприели действия по уличаване на рекетьора. Така на 5 ноември към 11.00 часа в района на с. Конуш задържали 50-годишен хасковлия, в когото открили дадените му от собствениците на мандрата 1000 лева. Задачата му била да предаде сумата в офис на хасковска фирма, където работил роднина на Леонид Лавчев. В хода на предприетите действия в 15.00 часа вчера пред дома му в столицата ръководният служител на НВМС е задържан и по-късно приведен в ОДМВР Хасково.
На този етап е изяснено, че като използвал служебното си положение и чрез свои подчинени Леонид Лавчев “притискал” производители на месни и млечни продукти на територията на страната. Фирмите били подлагани на непрестанни проверки и санкции под благовидния повод – изваждане от негативния списък на ЕС за доставка на продукцията им на европейските пазари от началото на следващата година. Чрез посредници, Леонид Лавчев разпореждал на собствениците на местните предприятия и фирми да правят “отчисления в негова полза”, срещу обещание проверките и административните наказания да спрат. Ако откажели, веднага били изпращани проверяващи комисии от други градове с единствената цел да се открият нарушения на нормативната уредба, регламентираща дейността им.
Идентичен бил случаят с разпоредена от него проверка на фирмата в хасковското село Конуш. Установено е още, че в качеството си на ръководен служител в НВМС той принудил служители от районната служба да „притискат” единия от собствениците на фирмата и да увещават собственика да плати сумата от 2000 лв.
Работата по документирането на случая продължава.
Както „Фокус” вече съобщи заместник-генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) Леонид Лавчев е бил задържан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във