Банкеръ Daily

Новини

МВР отличи двама победители за "Спортист на годината' 2019"

Спортната асоциация на МВР връчи традиционните годишни награди на най-добрите спортисти за 2019 година. За пръв път МВР избра двама победители за приза "Спортист на годината". Това са джудистът Борис Георгиев и плувецът Любомир Борисов, които получиха наградите си от вътрешния министър Младен Маринов. Двамата се представиха достойно през изминалата календарна година, като завоюваха европейски и световни отличия на полицейски състезания.

През септември 2019-а Любомир Борисов стана двукратен световен шампион по плуване на полицейските игри в Милано. Той спечели световните титли на 50 и 100 метра бътерфлай. 20-годишният бургазлия е студент в Академията на МВР. "Беше много дълга година, изпълнена с тренировки, но гледам да ги съчетавам с образованието. Подготовката за световното беше доста тежка, като беше съчетана както от сухи тренировки, така и в басейна. Резултатите обаче бяха отлични. Мисля, че това беше най-успешната година в спортната ми кариера и се надявам за в бъдеще да имам още повече спортни успехи", заяви Борисов пред "Банкеръ". Той добави, че тепърва започва подготовка за следващите полицейски световни и европейски първенства.

Борис Георгиев успя да покори полицейския световен и европейски връх в джудото. 23-годишният сливналия вече е служител на МВР, но спортът остава важна част от живота му. "Достигнал съм един връх, който се надявам, че през идната година ще успея да затвърдя. Надявам се, че през 2020-а ще мога да участвам и на Олимпиада. В момента съм малко далеч от квота за Токио, но тепърва започват квалификациите, всеки има своя шанс и всичко е възможно", сподели Георгиев пред "Банкеръ".

Освен "Спортист на годината", на церемонията бяха раздадени награди и в категориите „Индивидуални спортове“, „Колективни спортове“, „Отбор на годината“, „Спортен клуб на годината“, „Треньори със съществен принос за дейността на Спортната асоциация – МВР“1 „Спортисти, служители на МВР, със значителен принос към световния и национален спорт“, „Международен принос“, „Най-добре представили се деца в движенията „Млади приятели на полицията“ и „Млад огнеборец“.

Сред отличените спортисти на МВР, които са прославили България на световната сцена, бяха Тервел Пулев, Тайбе Юсеин, Мария Гроздева, Антоанета Бонева, Петър Стойчев, както и Ивет Лалова, която не присъства на церемонията. Те получиха наградите си от спортния министър Красен Кралев, който отправи благодарности към МВР за полаганите грижи към родните спортисти.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във