Банкеръ Daily

Новини

МВР ОТБЕЛЯЗВА 130 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

Днес с различни прояви МВР отбелязва 130-годишнина на ведомството.
Временна пощенска станция ще бъде отворена в 10.30 ч. на 26 юни в централното фоайе на министерството. Тогава министър Михаил Миков и председателят на Държавната агенция по информационни технологии и съобщения Пламен Вачков ще валидират юбилейна пощенска марка. Идейният проект е дело на художника Людмил Веселинов. Запалените филателисти и всички, които проявяват интерес, могат да си купят марката от временна пощенска станция, а в следващите няколко дни - от пощенските клонове в страната. Цената е 60 стотинки.
Ръководството на МВР ще награди служители, постигнали високи професионални резултати. Това ще стане отново в централното фоайе от 15,30 часа.
Служителите на МВР ще споделят празника си с всички столичани и гости на София в събота – 27 юни. Тържествата за 130-годишнината на министерството ще продължат в 10 ч. с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на незнайния воин. На церемонията ще присъства президентът Георги Първанов.

От 11 ч. в Борисовата градина ще има хепънинг. На сцената ще излязат рапърите от “Ъпсурт”, Лора Караджова и балет “Нова”. Ще има и атрактивни демонстрации. Новите си автомобили и мотори ще покажат служителите на столичния КАТ, жандармеристи ще демонстрират тактики за задържане, а водещи състезатели от полицейския карате клуб – техники за самозащита. Най-малките гости на хепънинга ще видят обучени служебни кучета и ще могат да се качат на полицейски кон. Малките ни гости ще видят какво са научили от пожарникарите децата от отрядите “Млад огнеборец” и сами ще опитат стрелба по мишена с водна струя. Викторина с награди и много настроение с представителния духов оркестър на Академията на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във