Банкеръ Daily

Новини

МВР НЯМА ДОСТАТЪЧНО РЕСУРСИ ЗА СПРАВЯНЕ С ОТВЛИЧАНИЯТА, ЗАЯВИ МИНИСТЪР МИКОВ

Засега няма достатъчно ресурси за справяне с отвличанията у нас. Това заяви пред bTV вътрешния министър Михаил Миков. Той уточни, че в момента се създава ресурс за справяне с организираната престъпност и отвличанията. По думите му няма да има чистки в МВР, ще има увеличение на заплатите, но срещу резултати.
Това, което ми прави впечатление в МВР е, че всеки си избира определена сфера и казва аз отговарям за това. Категорично не се чувствам като пръв между равни, но това е също част от необходимата реформа – едно подреждане на системата, което да я йерархизира, да я централизира, така както трябва да изглежда вътрешното министерство, каза Миков.
Вътрешното министерство хвърля сериозен ресурс за охраната на Бойко Борисов и Румен Петков, но не съм в течение, защото това е въпрос към професионалното ръководство на министерството, каза още Миков.
Той потвърди, че е получил запитване от Пламен Юруков, дали лидера на СДС е сътрудничил на държавните служби. Проверката е показала отрицателен резултат. Миков обаче уточни, че не би разкрил секретен сътрудник, ако това противоречи на закона.
Относно акциите на Държавната агенция Национална сигурност, Миков обяви, че му предстои среща с председателя на агенцията Петко Сертов, за синхронизиране и координиране на действията на ДАНС и МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във