Банкеръ Daily

Новини

МВР иска да си върне басейна Спартак

От 3-4 месеца работна група проучва начините, по които МВР може да си върне собствеността върху плувния комплекс “Спартак”, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Новината дойде по време на тържествената церемония в МВР, при която Цветанов награди спортисти и инструктори от Центъра за бойна подготовка и спорт.
МВР-шефът посочи, че през 1985 година басейнът е даден на МВР. Последващите действия около него обаче изцяло не са в интерес на МВР, изтъкна Цветанов. Знаете, че има доста интересни субекти, които имат общо със собствеността му, коментира той. Председателят на ОСК „Левски” Стоян Хранов уточни, че през 1999 година с решение на Столичния общински съвет земята на басейна, поради това, че на нея няма сгради, които да извършват социална дейност, влиза в актива на „Софийски имоти”. От сдружението в последствие апортират земята в “София сити къмпани”.
МВР от 9 години води дело да се възстанови собствеността на земята, тъй като принципал на басейна е министерството. През 2006 г., след спирането на басейна, се учредява сдружение “Спартак”, което менажира плувното заведение. Според шефа на спортен клуб Левски Хранов МВР трябва да се възстанови собствеността на басейна.
По време на церемонията вътрешният министър благодари на спортистите за всеотдайната работа и постигнатите успехи и им пожела нови на Олимпиадата през 2012 г. в Лондон. За съществен принос и златен медал от Европейското първенство по борба в Баку, Станка Златева бе отличена с грамота и почетен медал на МВР. Министър Цветанов награди и главен сътрудник Петя Неделчева, инструктор Радослав Великов, главен сътрудник Михаил Ганев и инструктор Симеон Щерев с благодарност и 5 дни отпуск.

Facebook logo
Бъдете с нас и във