Банкеръ Daily

Новини

МВФ ни похвали стабилната финансова дисциплина и добрата политика

Благодарение на стабилната финансова дисциплина и добрата политика, която правителството води от средата на миналата година, страната ви навлиза в етап на възстановяване от кризата. България поддържа добра макроикономическа стабилност и нашите заключения са много позитивни. Това заяви ръководителят на мисията на Международния валутен фонд (МВФ) за България Катрина Пърфилд по време на днешната си среща в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба. Според Пърфилд - страната ни има добра репутация във фонда и прилага успешно политиките на финансовата институция.
„Политиката на кабинета трябва да остане стабилна и предвидима, което ще е и ясен положителен знак към чуждестранните инвеститори”, допълни Катрина Пърфилд.
„Стремим се да спазваме стриктна финансова дисциплина, поради което правителството понася много атаки”, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов. Той благодари за добрата оценка и допълни, че за България е важен обективният анализ на мисията на МВФ.
На срещата присъстваха Тони Либек – директор за България и Румъния в МВФ и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във