Банкеръ Daily

Новини

МУТАФЧИЕВ ЩЕ ПОСЕТИ ВАГОННИЯ ЗАВОД БДЖ-БУЛВАГОН АД В ДРЯНОВО

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще посети в понеделник - 27 април 2009 г. новосформираното съвместно предприятие „БДЖ – Булвагон” АД, Дряново, съобщиха от Министерството на транспорта. Основната му дейност ще бъде ремонт, рециклиране и ново производство на пътнически вагони. Съгласно решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), дъщерното дружество за пътнически превози към „Български държавни железници” ЕАД „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, съвместно с „Коловаг” ЕООД и „Интерком” ЕООД създават акционерно дружество „БДЖ – Булвагон” АД. Трите предприятия, които учредяват „БДЖ – Булвагон” АД, ще обединят своя професионален опит и технологично оборудване, като по този начин ще осигурят цялостна модерна система за поддръжка на пътнически вагони. Това е поредната стъпка към подобряване на качеството на железопътната услуга и минимизиране на риска при превоз на пътници.
Рециклирането на пътнически вагони е не само технологично обоснован метод за обновяване на подвижен състав, но и икономически ефективен вариант за подобряване на състоянието на парка от пътнически вагони. Освен обновяването на пътническите вагони на „Български държавни железници” ЕАД и подобряването на качеството на железопътната услуга, дейността на съвместното дружество „БДЖ – Булвагон” АД ще даде възможност и за разкриването на нови работни места.
Преди това министър Петър Мутафчиев ще разговаря с кмета на град Габрово Томислав Дончев и с народни представители от региона

Facebook logo
Бъдете с нас и във