Банкеръ Daily

Новини

МУТАФЧИЕВ ОТКРИ НОВ ЖП ПРЕЛЕЗ КРАЙ БЕЛОЗЕМ

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и изпълнителният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура”(НКЖИ) Антон Гинев откриха железопътен прелез край гара Белозем.
НК „Железопътна инфраструктура предприе действия, свързани с рехабилитацията на железопътните прелези в страната, за да модернизира и повиши безопасността при преминаването им. Подменят се остарелите прелезни настилки от дървени настилки със съвременни, модерни и удобни за експлоатация еластични прелезни настилки тип STRAIL. Първоначално тази рехабилитация на жп прелезите стартира по най-натоварените железопътни прелези от жп мрежа в страната.
Високото качество на прелезната настилка, нейната устойчивост при въздействието на атмосферните влияния и на нарастващото се автомобилно движение е от особена важност, тъй като на железопътния прелез се пресичат две основни пътни артерии: тази на жп линиите и тази на републиканската и общинската мрежи. Високата износоустойчивост и точност на изработка на прелезната настилка е от особена важност и за осигуряването на плавно и безопасно преминаване през жп прелезите както на влаковете, така и на преминаващите през прелезите пътни превозни средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във