Банкеръ Daily

Новини

МРРБ ОПРЕДЕЛИ ФИРМИТЕ ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБСЛЕДВАНЕ

Четири компании ще извършват техническото и енергийното обследване по проект “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради” в Благоевград, Бургас, Добрич, София и Габрово.Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Срокът за изпълнение на договорите е 15 септември 2007 година.
Предложение за участие в проекта са подали 16 фирми, като от тях три оферти са за Благоевград, за Бургас – четири, за Добрич – шест, а за София и Габрово – три.
Изискването към кандидатите бе да са са юридически лица, работещи в областта на строително-инвестиционния процес, научни институти или консорциуми, създадени доброволно за целите на проекта. Необходимо условие бе още фирмите да разполагат с технически средства и експертен персонал за техническо и енергийно обследване на сгради и да са акредитирани в съответствие с Наредбата за обследване за енергийна ефективност.
За изпълнител на проекта в Благоевград бе определен Консорциум “Е+М” (с членове: “ЕНА-ОПТИМА” ЕООД, “Енергоефект” ЕООД, “Тетида” ЕООД, “ЕКО-САН” ООД). Проектъ в Бургас ще се изпълнява то Високотехнологичен парк – Технически университет Варна, в Добрич от Билдконтрол” ЕООД, Добрич. В София и Габрово за изпълнител на проекта бе избран“Екотехпродуктс” ЕООД, София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във