Банкеръ Daily

Новини

МОСТСТРОЙ ОТЧЕТЕ ПЕЧАЛБА ОТ 7.46 МЛН. ЛВ. ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА

Компанията за мостово строителство и инженерингова дейност Мостстрой АД, контролирана от Васил Божков, отчете нетна печалба в размер на 7.46 млн. лв. в края на миналата година при отрицателен финансов резултат от 20 хил. лв. за същия период на 2006 година. Това показва неконсолидираният отчет на дружеството, представен в БФБ-София.
Нетните приходи от продажби са се увеличили с 44.77% до 39.369 млн. лв. спрямо 27.196 млн. лв. година по-рано. Най-голям е ръстът на нетните продажби в раздел Други, които се увеличават с 372% до 8.3 млн. лв. за анализирания период при 1.76 млн. лв. за сравнимия период на 2006 година.
Според доклада за дейността на дружеството за отчетния период е изпълнено строителство на стойност 39.369 млн. лв., в т.ч. строително-монтажни работи (СРМ) за 30.591 млн. лева. Компанията е работила по големи национални инфраструктурни проекти и има договори с Изпълнителна агенция Пътища, Община Пловдив, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на транспорта и др.
Сред основни доставчици на Мостстрой са Фьост Алпине - Австрия (високоякостна стомана), Девня Цимент АД и Вулкан АД (цименти), Металснаб холдинг АД, Златна Панега ООД (бетон), както и Холсим - Карирени материали (пясък) и Автомагистрали АД. В някои от търговете според териториалното разположение на обектите и съобразно спецификата на видовете СМР, дружеството е привличало като партньори Холдинг Пътища АД, Пътни строежи АД, В. Търново, Пътни стоежи АД, Пловдив, Главболгарстрой АД и др.
През декември 2007 г. дружеството се е преструктурирало и са регистрира три нови дружества: Мостстрой-София АД, Мостстрой-Пловдив АД и Мостстрой - Велико Търново АД.
Размерът на акционерния капитал към края на миналата година е 1 114 940 лв., като Бургаски корабостроителници АД държи 49.02% от акциите с право на глас, а Имо - България ООД, София - 26 на сто.

Facebook logo
Бъдете с нас и във