Банкеръ Daily

Новини

МОРСКАТА И ЖП ГАРА НА БУРГАС С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ

Морската, автобусната и жп гарата в Бургас ще са обекти с национално значение, съобщиха от правителствената информационна служба. Трите съоръжения са включени в проекта „Зона за обществен достъп на транспортен възел морска гара, жп гара и автогара-Бургас”, част от трансевропейски коридор №8.
Реализирането на проекта ще съдейства за увеличаване на броя, видовете и качеството на услугите, предлагани на гражданите и гостите на община Бургас - като митнически, гранични, агентски, брокерски, куриерски, пощенски, финансови и културно-развлекателни дейности.
Целта е пристанище Бургас да стане предпочитано инфраструктурно съоръжение за транзитни товари и логистичен транспортен център от трансевропейските транспортни коридори. Друга основна задача е осигуряването на конкурентни условия за предлаганите пристанищни услуги, модернизация на инфраструктурата и развитие на туризма в региона, чрез привличането на туристи за яхтени и круизни пътувания.
Очаква се проектът „Зона за обществен достъп на транспортен възел морска гара, ж. п. гара и автогара-Бургас” да се финансира от европейските фондове и чрез публично-частно партньорство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във