Банкеръ Daily

Новини

Монбат изкупува още 1% от акциите си

Монбат АД изкупи общо 273 хил. акции в деветата си процедура по обратно изкупуване, съобщиха от компанията за производство на акумулатори. Тя се проведе в периода 13 юни 2010 - 21 октомври 2011 година. Дружеството обяви края на процедурата след като прибра заявеното предварително количество - до 0.70% от регистрирания капитал. Сега публичното дружество притежава 5.5% от собствените си акции.


На 21 октомври Управителният съвет на Монбат е взел решение за ново обратно изкупуване - десето по ред. Вече над три години фирмата прави това, като целта е повишаване на ликвидността на акциите на дружеството. Сега става въпрос за изкупуване на до 390 хил. акции, или до 1% от капитала, съобщават от фирмата. При успешно изпълнение на процедурата Монбат ще притежава 6.6% собствени акции. Минималната цена в десетата процедура е 5 лв., а максималната - 7 лв. за дял. Тя започна от 24 октомври.


Срокът за извършване на обратното изкупуване, в т.ч. и заплащане на изкупените акции, е до 180 календарни дни. В случай на изчерпване на планираното количество, настоящата процедура се прекратява като успешно приключила. В случай, че до края на срока не се изкупи максималния брой акции, Управителния съвет на Монбат може, както да удължи срока с нови 180 календарни дни, така и да прекрати процедурата, независимо от броя изкупени акции.


В срока на десетата процедура, в зависимост от пазарните условия, Монбат може да променя минималната или максималната цена на обратно изкупуване, уточниха от компанията. В този случай тя има задължение да уведоми Комисията за финансов надзор, БФБ-София, инвеститорите и обществеността.


Бенчмарк Финанс АД е лицензираният инвестиционен посредник, който ще извършва изкупуването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във