Банкеръ Daily

Новини

МОН ПРЕДЛОЖИ 32% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ

32% увеличение на заплатите на учителите за 2008 г. на няколко етапи предлага Министерството на образованието. Това е записано в проект за споразумение, което просветният министър Даниел Вълчев предложи на представители на синдикатите за прекратяване на ефективните стачни действия.
Първият е от 1 януари 2008 г. Той предвижда увеличение с 10% за всички заети в системата на образованието. Следващият е от 1 януари 2008 г., при който повишението е средно с 5% за педагогическия персонал чрез въвеждане на втори стълб за диференцирано заплащане. Според разчетите на МОН, третият етап предвижда от 1 юли увеличение с 10% за всички заети в системата и още 5% за педагогическия персонал чрез въвеждане на трети стълб за диференцирано заплащане.
Президентът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев потвърди, че синдикатите продължават да настояват за увеличение на работните заплати от 1 октомври и поетапно повишаване на възнагражденията през следващата година, докато достигнат 100%. Синдикатите настояват още 5% от БВП да бъде разпределян за средното образование.

Facebook logo
Бъдете с нас и във