Банкеръ Daily

Новини

Модни колекции за деца и тийнейджъри представят на изложение на специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания

Модни колекции за деца и тийнейджъри са подготвени специално за Националното изложение на специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания. То ще се проведе от 11 до 14 май в Международенрс панаир л Пловдив под патронажа на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.
Рокли за шаферки ще покаже софийската фирма „Виктория“, а бургаската „Черноморка“ е изработила трикотажни облекла от италиански материали. Дрехите за момчета и момичета са акцент в експозицията на „Родина“-Варна, а детски обувки ще представи „Миролюбец“-Ловеч.
Новите тенденции в дамската мода са разработени в колекциите на кооперациите „М. Денчева“, „Иглика“ и „Рила“. Освен тях в изложението са включени работни облекла и обувки, пластмасови изделия, инсталационни материали, помощни средства за инвалиди.
44 специализирани предприятия и кооперации се представят на форума, в който участват 5 национално представени организации - Националният съюз на трудово-производителните кооперации, Националният съюз на кооперациите на инвалиди, Националната федерация на работодателите на инвалиди, Съюзът на глухите и Съюзът на слепите.
„Проявата се финансира чрез проекти от фонд „Социално подпомагане” и Агенцията за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика. За да стане тя реалност, съществени са приносът и подкрепата на ръководството на Международен панаир Пловдив“, заявиха от Националния съюз на трудово-производителните кооперации. Целта е да се популяризира дейността на кооперациите на хора с увреждания и така те да се интегрират в обществото, добавиха от там.
Кръгла маса на тема „Бизнес средата – фактор за социално включване“ е планирана за 12 май. На нея ще бъдат обсъдени проблемите на трудовата заетост на хората с увреждания и промяната на нормативната уредба за дейността на специализираните предприятия и кооперации. Преди това на модно ревю ще бъдат показани модните колекции на фирмите участници в изложението, което се организира за 9-и път.
По същото време в панаира ще се проведат първото издание на новата Международна изложба за мебели и вътрешен дизайн “Интер хоум дизайн“ и надпревара за Националната кулинарна купа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във