Банкеръ Daily

Новини

Мобилно приложение връща младите към четенето

Шведско приложение за мобилни телефони има амбицията да направи четенето на новини интересно за младите хора. Апликацията "SQUID" е първото персонализирано приложение за новини, достъпно в цяла Европа и от този месец стартира в България. Потребителите ще могат сами да избират темите, които ги вълнуват, да следват най-новите трендове и творчески да си взаимодействат с най-вълнуващите статии, обясниха от компанията.

"Искаме да помогнем на по-младите поколения да преоткрият четенето на новини като забавна, ценна и ангажираща ежедневна дейност", казва Йохан Отелиус, изпълнителен директор и основател на приложението.

Идеята на "SQUID" е да направи новините лесно достъпни и използваеми. Приложението предлага широка гама от теми, от които потребителите могат да избират, за да създават свои персонализирани новини, в които текста се визуалуализира благодарение на изображения и снимки . Алгоритмите събират, сортират и дават приоритет на новини от най-вълнуващите източници в интернет, като позволява на потребителите да бъдат в крак с най-важните и интересни събития. В същото време SQUID управлява трафика от целевата група на младото поколение /millennials/ и ги отвежда към източниците на новини. Приложението е безплатно и не изисква регистрация.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във