Банкеръ Daily

Новини

МО СЕ ОТКАЗА ОТ 2 СДЕЛКИ ЗА ЗАМЯНА НА ИМОТИ СРЕЩУ ЖИЛИЩА

Министерството на отбраната се отказа от сделката за замяна на три имота, намиращи се в землището на с. Гурмазово, община Божурище, срещу апартаменти, съобщиха от правителствената информационна служба. Причината е, че двете фирми, които трябваше да предоставят жилищата, не са изпълнили задълженията си.
Правителството днес отмени своето Разпореждане №8/2005 за замяна на недвижими имоти – частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на отбраната, с недвижими имоти – жилища, и измени Разпореждане №6/2005 за замяна на недвижими имоти – частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на отбраната, с имоти – собственост на физически/юридически лица. Два от имотите се намират в местността „Долни соват” и са с площ 113 дка и 136 дка, а третият е в местността „Соленко” (693 дка). Замяната им целеше да се решат част от жилищните проблеми на военнослужещите в Софийския гарнизон.
Във връзка с изпълнение на разпорежданията и заповедите на министъра на отбраната са извършени предварителни огледи на апартаментите (жилищата), като са изготвени протоколи с констатации на етап „груб строеж” и „незавършено строителство”. През 2006 г. отново са извършени огледи и са изготвени протоколи със забележки за видовете неизпълнени строителни работи. След поредните огледи през 2007 г. фирмите „Сфера дивелъпмънтс” АД и „Жасмин пропъртис” АД са уведомени за необходимите документи, които трябва да представят за одобрените за замяна апартаменти, но не са ги представили. По тази причина до момента няма подписани двустранни протоколи от огледи на имотите. Същевременно Министерството на отбраната извършва разходи по възлагане на пазарни оценки, административно обслужване и др.
Приемането на акта на МС ще позволи провеждането на нови разпоредителни процедури с имотите

Facebook logo
Бъдете с нас и във