Банкеръ Weekly

Новини

Младенов: Имаме волята да изпълним препоръките на Брюксел

ldquo;Правителството има волята да изпълни всички препоръки в доклада на Европейската комисияrdquo;. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на външните работи Николай Младенов време на разискванията по вота на. bdquo;Реформите са трудно дело, затова благодаря на хората в държавната администрация, които години наред преди и след присъединяването ни към ЕС работеха неуморно страната ни да е част от ЕСrdquo;, допълни министърът.


Приватизацията изглежда като детска игра в сравнение с реформата в съдебната система и правораздаване в България, защото те отнемат години, продължи Младенов. По думите му обект не дебати трябва да бъдат мерките, които се предприемат.


ldquo;Всеки път, когато не знаем какво да направим, искаме вот на недовериеrdquo;, коментира още външният министър. Той заяви разкритикува думите на лидера на БСП Сергей Станишев, според който Брюксел искал да ни накаже. Според Младенов, докладът помага на българските институции да се коригират.


Основният проблем, с който се сблъскваме, е самоубийствената политическа култура на прехода в България. Тя носи основната вина за това, което е свършено и не е свършено. Нека никой не бяга от отговорността си и да се опитва да се прикрие. 20 години последна грижа на политиците в тази зала е била реформата в съдебната система, защото всеки е имал своя партиен, личен интерес. Това вече свърши и не може да бъде в България. Нека не се правим на това, което не сме. Нека ние като общество си свършим работата и тогава ще има място за всичкиrdquo;, категоричен бе Младенов

Facebook logo
Бъдете с нас и във