Банкеръ Daily

Новини

Младенов и Добрев откриха обновената сграда на Дома за стари хора и нов цех в Берковица

Министърът на труда Тотю Младенов и на икономиката Делян добрев откриха днес обновената сграда на Дома за възрастни хора с отделение за лежащо болни в Берковица. Общата стойност на ремонтните дейности, реализирани по проект bdquo;Красива Българияrdquo; през 2011 г. и 2012 г., е 380 000 лева. С реконструкцията на покрива и двата етажа на сградата се цели повишаването на енергийната ефективност, отбеляза Младенов. Делян Добрев заяви от своя страна, че стартира национална програма за енергийна ефективност на стойност 100 млн. лева.


Домът обслужва 150 души. При изпълнението на обекта строителната фирма е осигурила заетост на 16 души, включително на 8 безработни лица, регистрирани в Дирекция bdquo;Бюро по трудаrdquo;.


Младенов поздрави кмета на Берковица Димитранка Каменова за усилията й за намаляване на безработицата в региона и активното участие на общината в проекти на Министерството на труда за заетост и социални грижи. По Оперативна програма Развитие на човешките ресурси общината има спечелени 7 проекта за 660 хиляди лева, поясни Младенов. Той очерта и приоритетите на неговото ведомство за следващата година. Те са насочени към повишаване на заетостта, разширяване на обхвата на социалните услуги, предоставяни в общността, и деинституционализацията. След това министърът посети обществената трапезария в града, която обслужва близо 80 потребители.


Чрез възможностите, които дава програма bdquo;Подкрепа за заетостldquo; на Оперативна програма bdquo;Развитие на човешките ресурсиldquo; е осигурена заетост на 37 човека, регистрирани в дирекция bdquo;Бюро по трудаldquo; в новия завод на фирма bdquo;Капаскаrdquo;. Това заяви Тотю Младенов при откриването на най-новия цех за фирмата за производство на облекла в Берковица. Той изрази увереност в разширяването на броя на работните места и запазването на добрите условия на труд. Към момента шивашката фабрика дава работа на 80 човека, като до края на 2013 г. се планира броят им да достигне 300 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във