Банкеръ Daily

Новини

Младежкото обединение в БСП стартира интернет-подписка срещу управлението на ГЕРБ

Младежкото обединение в БСП стартира интернет-подписка срещу управлението на ГЕРБ на сайта www.azprotestiram.com под искането „ГЕРБ – вън от властта!”, съобщиха от партията. „Усещането за криза се смени с това за катастрофа. Всеки четвърти млад човек в България е „излишен” и жертва на безработицата. Ще покажем червен картон на ГЕРБ и в интернет. Така може да бъде чут и гласът на всички хора с гражданска позиция, които няма да са с нас на площада на 26 март. Правителството не осигури стабилност, работа и достойни доходи и за това не са виновни нито международното положение, нито Тройната коалиция. Ние протестираме срещу лъжата, че тази власт няма алтернатива”, обяви лидерът на младите социалисти Явор Гечев.
Освен чрез интернет, Младежкото обединение в БСП ще се включат в националния политически протест на 26 февруари и с акцията „Хладилник” срещу политиката на замразяване на доходите. На площада в София ще бъдат подредени празни хладилници от цялата страна, върху които хората са оставили бележки с послания и искания към управляващите. До момента акцията се е провела във Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Кюстендил.
„Празните хладилници вече са във всяко българско домакинство. Управлението обаче го няма - липсват и антикризисни мерки в бюджет 2011, които да подкрепят младите хора при намирането на работа, да спрат изтичането на образовани хора в чужбина, да защитят социално уязвимите ни родители”, заяви Борислав Боричев, областен координатор на БСП в Стара Загора.
„Не можем да храним децата си с магистрали”, „Газим Европа с Развита Бедност - това е ГЕРБ, „Искам да работя!”, „Не ям асфалт!”, „Дянков, иди си!” – това са само част от посланията на българите. Събраните мнения на хората ще бъдат връчени на кабинета на ГЕРБ, а акция „Хладилник” ще продължи в цялата страна.
Преди повече от година Младежкото обединение проведе първия протест срещу политиката на ГЕРБ за закриване на болници. Младите в БСП протестираха и срещу следенето – първо в Интернет, после и срещу безконтролното подслушване, срещу геноцида в образованието, науката и духовността, както и срещу цинизма на Божидар Димитров. Протестната кампанията „Дянков, назначи ме!” протече в цялата страна и показа, че нищо в мерките на управлението за ограничаване на безработицата не води до реален резултат. Младите хората „извън борда„ са се увеличили. Коефициентът на безработица сред тях достига страшните 26%.

Facebook logo
Бъдете с нас и във