Банкеръ Daily

Новини

Младежите на БСП искат президентско вето за Бюджет 2013

Искане за вето върху Закона за държавния бюджет за 2013 г. внесоха в президенството днес представители на младежкото обединение в БСП.


bdquo;Смятаме, че Конституцията е нарушена, нарушени са и международни конвенции, които България е подписала, заяви председателят на младежката организация на социалистите Явор Гечев. Той се аргументира с факта, че прагът на бедност е 241 лв., а майчинските са в размер на 240 лв., което на практика нарушава конституционно гарантираната закрила от държавата на майчинството. bdquo;Даваме шанс на президента да върне и двата милиона лева, които са допълнителните средства към неговия бюджет, добави Гечев. Той предложи 7.5 млн.лв., колкото е завишението в бюджета на Министерски съвет, да се използват за решаване на проблема с младежката безработица.


Секретарят на МО Ивайло Лилов показа пред медиите плакет, който младите социалисти ще подарят на Росен Плевнелиев. На плакета е изписана част от клетвата на президента пред Народното събрание, според която той трябва да спазва Конституцията и да се ръководи от интересите на гражданите. Изписан е и откъс от речта на Плевнелиев при встъпването му в длъжност, в която той заявява, че bdquo;най-страшният дефицит на една нация е дефицитът на бъдеще. bdquo;Тези думи останаха напразни, отбеляза Ивайло Лилов. Той определи Закона за държавния бюджет за догодина като геноцид спрямо българите. bdquo;Виждате и протестите на младите учени. Не разбирам защо българската държава иска да изгони младите хора от България, посочи още Лилов. Той призова Росен Плевнелиев да заеме активна позиция и да покаже, че не е фигурант и не изпълнява политически поръчки. bdquo;Нека президентът да преосмисли позицията си относно увеличението на бюджета си с 2 млн.лв., да настоява за реални мерки в подкрепа на младите хора, настоя Лилов. Той напомни, че Младежкото обединение в БСП вече предложи 23 мерки за младите хора. bdquo;Искаме среща, на която да обсъдим тези възможности. Всичко това е възможно, ако президентът не се скрие, добави още Лилов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във