Банкеръ Daily

Новини

MKB UNIONBANK НАМАЛИ С 2 % ЛИХВИТЕ ПО ИПОТЕЧНИТЕ КРЕДИТЕ

MKB Unionbank стартира кампания под мотото Специално за теб кредитирането продължава”. Основната й цел е да се промени обществената нагласа, че кредити в момента не се отпускат.
„Финансовата криза остави впечатлението в хората, че банките са престанали да кредитират. MKB Unionbank с настоящата кампания и своята политика иска да опровергае тов, коментира Мария Илиева, главен изпълнителен директор. „Вярно е че ,всички банки станахме по-предпазливи и селективни. Готоави сме готови да продължим да подкрепяме добрите проекти на нашите бизнес-клиенти и мечтите за хубав, нов дом на нашите индивидуални клиенти дори в тези пълни с предизвикателства времена”, каза още Илиева.
MKB Unionbank отново иска да подчертае политиката си на институция, на която клиентите могат да разчитат във всеки момент. „Добрите времена се редуват с по-тежки. За нас обаче са важни дългосрочните отношения с нашите клиенти”, коментира още Мария Илиева.
Следвайки тази политика, MKB Unionbank взе решение да намали с 2 процентни пункта лихвата по ипотечните си кредити. Така цената по заема за покупка на недвижим имот „Домът” в евро спада до 8,85%, като тя е напълно фиксирана за първата година. Годишният процент на разходите е около 9 на сто на година, което е едно от най-атрактивните предложения през последните няколко месеца. В левове лихвата е 10.20%. В същото време размерът на ипотечния кредит се увеличава до 100% от стойността на закупувания имот, но не повече от 75% от пазарната му оценка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във