Банкеръ Daily

Новини

МКБ Юнионбанк: Ръст от 67 % на депозитите във Велико Търново, въпреки кризата

МКБ Юнионбанк откри нов Регионален корпоративен център и нов Финансов център във Велико Търново. Лентата на двете представителства бе прерязана от Мария Илиева, главен изпълнителен директор на банката и кметът на старопрестолния град д-р Румен Рашев. Отец Славчо от Великотърновската света митрополия отслужи официалната церемония по освещаване на новата локация, намираща се в центъра на града на ул. Рафаел Михайлов” №2.
Сградата, в която се помещават двете нови представителства на банката е паметник на културата, строена в началото на миналия век от известния д-р Георгиев и напълно възстановена в наши дни. В нея е бил монтиран и първият рентгенов апарат в града.
„Велико Търново има отдавна запазено специално място на картата на МКБ Юнионбанк. Не случайно ние сме една от банките с най-силно присъствие в града”, заяви по време на откриването Мария Илиева. „Убедена съм, че Велико Търново продължава да се развива в правилната посока, въпреки затрудненията, породени от икономическата криза. Основания за този оптимизъм ми дават и високите резултати на МКБ Юнионбанк в града и региона”, допълни тя.
По данни на МКБ Юнионбанк, въпреки кризата гражданите на старопрестолния град продължават да поддържат стабилен ръст на спестяванията. Привлечените средства на банката от началото на кризата се увеличават с 67%, като този процент е почти еднакъв както за фирмите, така и по отношение на гражданите. В същото време търсенето на кредити продължава, макар и в по-малки обеми в сравнение с времето преди кризата. Отпуснатите на гражданите от банката заеми от края на 2008 бележат ръст от 32 на сто. Банката е подкрепила местният бизнес с 45% повече кредити. Банковото посредничество в болярския град също расте, като броят на обслужваните клиенти в МКБ Юнионбанк се увеличава през последните две години с 24%.
Корпоративният център на банката във Велико Търново предоставя продукти и услуги, подходящи за нуждите на бизнес клиенти на банката от сегмента на малките и средни предприятия с годишен оборот до 25 млн. лева. РКЦ-то отговаря за областите Велико Търново, Габрово, Русе, Разград и Търговище.
Във финансовия център Велико Търново гражданите могат да получат пълен комплекс от банкови услуги. На тяхно внимание е и най-новият ипотечен кредит с вече до 90% финансиране с една от най-изгодните на пазара лихви и без такса кандидатстване до 30 април. Клиентите получават не само нов дом, но и безплатно пълният застрахователен пакет, включващ покритие на живота, имота и работата на клиента. За максимална сигурност и спокойствие, МКБ Юнионбанк издава и ипотечен сертификат. С мисъл за природата, на всеки отпуснат ипотечен кредит до края на април, банката ще засади по едно дръвче, всяко от което неутрализира над 1 тон въглеродни емисии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във