Банкеръ Daily

Новини

Митниците се сдобиха с 30 нови пикапа

На 30 високо проходими пикапа Great Wall ще се радват митничарите, след като днес финансовият министър Симеон Дянков връчи ключовете на новите автомобили на шефа на Агенция bdquo;Митнициldquo; Ваньо Танов.


Предвижда се колите да бъдат разпределени в 28-те области на страната. Един от пикапите заминава за Летище София, а друг е предназначен за Централното митническо управление.


Стойността на автомобилите е 1.115 млн. лева. Те са оборудвани и с GPS системи. Обществената поръчка е спечелена от завода в Ловеч, където се произвеждат Great Wall, заради най-ниска предлагана цена. Пикапите са високопроходими и са с товарен отсег.


bdquo;С автомобилите ще могат да се правят проверки по всяко време. Това ще ни помогне да отреагираме по-бързо и ще бъдем по-ефективниldquo;, заяви шефът на митниците Ваньо Танов.


bdquo;Новите коли се дават на митниците, защото от всички държавни институции в последните три години те са направила най-многоldquo;, похвали се Дянков. Според него от bdquo;разграден двор ръководената от Танов агенцията се е превърнала в образцова институция.


bdquo;Заложените по-високите приходи в бюджета за следващата година идват именно от много по-добрата работа на митниците, като приходите са с 1.8 млрд. лв. повече в сравнение с тази годинаldquo;, посочи оше Дянков.


Митниците се нуждае от два рентгена за жп композиции, които струват около 10 млн. лв., заяви от своя страна Ваньо Танов. Според него с тях ще има 90% гаранции, че през българските граници не могат да преминават контрабандни стоки. Агенцията кандидатства за финансиране по програми от ЕС и ОЛАФ. bdquo;Ако скенерите бъдат закупени, те ще бъдат разположени на пунктовете в Свиленград и Калотина. Така ще се контролира целият трафик на контрабандаldquo;, добави Танов. Според него страната ни е готова да се присъедини към bdquo;Шенгенldquo; и то от повече държави, които вече са приети в зоната. Благодарение на добрата работа на митниците пък десет пъти е намаляла възможността за преминаването на контрабандни стоки през границите ни, изтъкна още Танов.


По отношение на оставката на зам.-директорът на Агенция bdquo;Митнициrdquo; Николай Алдимиров, Танов обясни, че причините за нея са лични. Все още обаче не е ясно кой ще заеме неговото място.

Facebook logo
Бъдете с нас и във