Банкеръ Daily

Новини

Митническата мобилна група запечата бензиностанция в Хасково

Бензиностанция в Хасковско беше запечатана след оперативни действия на митническа мобилна група, съобщиха от Агенция „Митници”. След извършено наблюдение в рамките на осъществявания контрол върху движението на акцизни стоки, митническите служители селектирали за проверка бензиностанции на главен път Е-80 в област Хасково. Бензиностанцията е собственост на еднолично дружество с ограничена отговорност, регистрирано в Стара Загора.
Митничарите установили, че за две от зарежданията на гориво не са издадени фискални бонове, а данните от бензиноколонките не са отчетени от фискалното устройство.
При проверката са взети проби за анализ за целите на контрола на акцизните стоки. Предприети са действия по обезпечаване на доказателствата относно намиращото се в обекта дизелово гориво.
При проверка на книгата за дневните финансови отчети служители на НАП са установили, че няма отразена началната касова наличност. При проверка на касовата наличност е установена разлика, която не е нанесена в книгата. Данните за неиздадени фискални бонове от две зареждания на дизелово гориво на клиенти са установени чрез проверката на митническата мобилна група. В обекта няма заверен кочан с ръчни касови бележки. Констатирано от органите на НАП е и наличието на чужда валута в касата на обекта. Също така в касата на обекта е установено наличие на чужда валута.
Всички контролни органи продължават работата си по случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във