Банкеръ Daily

Новини

Митничарите няма да се местят в Русе засега

Администрацията на Агенция Митници засега няма да се мести в Русе, каквито бяха плановете на финансовия министър Симеон Дянков. Новината съобщи лично премиерът Бойко Борисов в крайдунавския град.


С това изненадващо изявление Борисов опроверга Дянков, който вчера отново в Русе, потвърди преместването на централата на митниците до месец-месец и половина.


Все пак Борисов определи идеята на финансовия министър за децентрализацията на основните агенции и институции като правилна по принцип, но трябвало да се осъществи по-плавно.


Затова засега местенето ще се изрази само до децентрализирането на някои ведомства в Пловдив, Варна и Бургас. От септември служителите, отговарящи за туризма, бяха преместени в Пловдив, а от средата на октомври тяхната съдба ще последват и експертите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, които отиват в Бургас, както и тези от Изпълнителна агенция bdquo;Морска администрация, които ще заминат за Варна.


По думите на премира местенето на митниците е една по-тежка реформа и ще струва много пари, затова ще бъде направено през следващите години.


ldquo;Сега е по-важно парите, които са необходими и са от порядъка на 800 млн. лв., да бъдат спестени и да отидат за увеличаване на пенсиите и минималната работна заплатаldquo;, увери Борисов.


По думите му обаче решението му да забави преместването на митниците в Русе не идвало зарадипротеста на нейните служители, а заради сериозната сума, която трябвало да бъде отделена за това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във