Банкеръ Daily

Новини

Митничари задържаха цигари, сребро и фалшиви маркови облекла

Акция срещу контрабандата и разпространението на нелегални стоки е била извършена от агенцията Митници в петък, съобщиха от ведомството на Ваньо Танов.
При акцията е използвана специализирана техника за сканиране на товарни превозни средства. Задържани са повече от 1500 облекла в нарушение на Закона за марките и географските означения и близо 4000 кутии нелегални цигари.
В петък, при митническа проверка, извършена от мобилна група, в района на ГКПП Кап. Петко Войвода в полски камион са открити 7,2 кг недекларирани сребърни накити. Камионът пътувал транзитно през България към Словакия. При проверката на товарния автомобил са открити и 414 тениски, носещи световно известни марки.
В рамките на акцията е проверен и български товарен автомобил, извършващ вътрешнообщностна доставка на стоки - спортни облекла и дънки. Засечени са 1221 облекла, носещи световно известни марки. При последващи действия на служители от митницата в Свиленград, съвместно с ОД на МВР-Хасково, в складовите помещения на фирмата, както и в дома на собственика й, са открити 2936 кутии цигари, облепени с бандероли с изтекъл срок на валидност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във