Банкеръ Daily

Новини

Митинг-шествие организира Българската академия на науките 19 май

Митинг-шествие организира Българската академия на науките 19 май. Протестиращите научни работници ще тръгнат от сградата на Академията в 11 часа, ще премине по бул. „Цар Освободител” до сградата на Министерския, където ще връчат на правителството своя петиция.
От БАН канят всички, загрижени за академичното бъдеще на България да се присъединят към протеста.
В навечерието на 24 май, най-светлият български празник, духовността тъне в мрак!
Ние, представители на академичната общност от Българска академия на науките, загрижени за критичното състояние на българското образование и наука, Ви призоваваме на митинг-шествие: За компетентно управление на науката и образованието в България! За академична автономия!Да защитим целостта на БАН!
Нека на 19 май да бъдем заедно: учени и изследователи, университетски преподаватели и учители, творци и артисти, хора на науката и изкуството, граждани! Нека бием тъпана и събудим гражданското съзнание, приспивано от поредица управници, защото утре то може да заспи вечен сън! Нека разобличим онези властници, които демагогстват и настройват обществото срещу хората на духа!, се казва в емоционалния призив на академичната общност, изпратен до медиите

Facebook logo
Бъдете с нас и във