Банкеръ Daily

Новини

Мирослав Найденов се срещна с протоса на Света гора Светейши първи Павлос

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с протоса на Света гора Светейши първи Павлос, който е начело на духовното ръководство на монашеската република. Светият отец поздрави българите за Гергьовден и им пожела здраве. Според него православната вяра свързва българския и гръцкия народ.
Министър Найденов написа в официалната книга на протата „Да пребъде това свято място. С поздрав от България”. Той пожела здраве на монасите и на двата народа и подари икона на св. Иван Рилски на Светейши първи Павлос. Протосът от своя страна върна жеста с книга със снимки на Света гора.
След това българската делегация посети конака към Зографския манастир, който изпълнява функциите на посолство на България в монашеската република. В делегацията ни са лидерът на „Атака” Волен Сидеров, Народният представител на ГЕРБ Мирослав Петков и депутати от всички парламентарни групи.
Министър Найденов ще вземе участие във вечерното бдение в храма „Св. Вмч. Георги Зограф” и в Литийното шествие с чудотворната икона на Св. Георги, което е част от тържествената служба в храма по случай празника на манастира.

Facebook logo
Бъдете с нас и във