Банкеръ Daily

Новини

Мирослав Найденов се размина с комисията по корупцията

В пълна комедия се превърна изслушването на земеделския министър Мирослав Найденов в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси. Повод за насрочения за 3 октомври разпит бяха парите, които той е платил на бившата служителка на подчинената му Агенция по храните - Кристина Спасова, за създаването на профили в социалните мрежи. Нито имаше кой да слуша обаче, нито кой да говори. Освен председателя на комисията Бойко Великов (БСП) други депутати не се явиха. Димо Гяуров от Синята коалиция, Десислав Чуколов и Емил Радев от ГЕРБ, както и Камен Костадинов от ДПС явно са имали друга по-важна работа.


Но не дойде и самият министър. Което няма как да не предизвика въпроса дали по някакви неведоми пътища Найденов не е узнал за отсъствието на народните представители? И след като никой не иска да го слуша, защо да се разкарва човекът. Навярно парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси не се интересува особено как новоизлюпената 25-годишна бизнес дама е спечелила поръчката (за 94 хил. лв.) за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър. Нито от придобитите срещу 400 хил. лв. в брой от Кристина Спасова и дружеството й Кей ем ком 28% от капитала на завода за преработка и консервиране на диворастящи плодове и гъби Био Ем Ди.


Да не говорим за придобитата като съдружник в Био Ем Ди от Спасова собственост в учреденото няколко месеца по-рано - през април, дъщерно дружество Био Ем Ди-1 (създадено на 2 април 2012-а), в капитала на което са апортирани над 450 дка поземлени имоти, чиято стойност е оценена на 1.1 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във