Банкеръ Daily

Новини

Мирослав Найденов е криел салами от „Родопа” като ученик

Правехме двойни джобове, когато ходехме на практика в предприятието „Родопа” и криехме салами в тях. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов при откриването на новата учебна година в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов” в град Ловеч. Той обясни, че по негово време в тази гимназия много са спортували и препоръча на учениците да отделят повече време за спорт. Министър Найденов подари на гимназистите спортни топки. Училищното ръководство, от своя страна, му поднесе подарък картина за спомен с пейзаж от Ловеч.
Тази гимназия няма да бъде закрита, защото има нужда от ветеринарни специалисти като вас, заяви министърът. На учениците той пожела успешна учебна година. Един ден ще се гордеете, че сте завършили тази гимназия. Ветеринарният лекар е една от най-желаните професии за малчуганите, защото като малки децата обичат да си играят с животните. Тази гимназия е първата стъпка в професионално отношение, каза още министър Найденов. Той допълни, че в момента в страната няма такова животновъдство, каквото е имало по времето, когато той е бил ученик и с това си обяснява, че в момента толкова малко ученици има в тази гимназия. Тази година в нея ще се обучават 145 възпитаници.
Министър Найденов закъсня за откриването на учебната година с 10 минути, при което учениците започнаха да се майтапят, че ще му вземат 1/3 за закъснение.
Директорът на училището, г-н Гечо Гечев, обяви, че министър Найденов е завършил гимназията с пълен отличен, а той се пошегува, че е завършил с пълно отличие, но с намалено поведение. По-късно директорът на училището показа личния картон на министъра, от който се вижда, че му е намалено поведението, заради неучастие в маршовата стъпка и непристойно поведение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във