Банкеръ Daily

Новини

Мирослав Найденов договаря сътрудничество в земеделието с Йордания

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заминава на официално посещение в Хашемитско Кралство Йордания от 25 до 29 март по покана на своя клега Семир Хабашне. По време на визитата Найденов ще има среща с йорданския си колега и други официални лица.
Заедно с придружаващата го бизнес-делегация министърът ще участва във форум на йордански и български фирми в областта на земеделието, горското и ловно стопанство, хранително-вкусовата и дървопреработвателната промишленост. Той ще има среща с Асоциацията на производителите и износителите на зеленчуци и ще посети стопанства за производство на зеленчуци и цитрусови плодове. Министър Найденов ще гостува на Кралския ловен клуб, където ще се обсъди възможността България да направи дарение на Йордания на наши породи животни с цел обогатяване на биоразнообразието в йорданските ловни стопанства.
В рамките на посещението министър Найденов ще открие „Дни на България в Йордания”, организирани от Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество и почетния консул на Йордания в България д-р Хасан Бармауи, съвместно с Българската търговско-промишлена палата и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. В делегацията участва и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във