Банкеръ Daily

Новини

Министърът на отбраната Аню Ангелов откри учебната година в Националния военен университет „Васил Левски”

„Вие ще бъдете новото ръководство на Българската армия. За това прилежно усвоявайте знанията и проявявайте старание във вашата подготовка.” Товазаяви министърът на отбраната Аню Ангелов в обръщението си към курсантите, кадетите и студентите на тържествения ритуал по полагане на Академична клетва в Националния военен университет „Васил Левски”. „Пожелавам ви да бъдете амбициозни и да имате високо самочувствие”, допълни още той.
В поздравлението си към първокурсниците началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов посочи, че те ще получат солидна военна подготовка и трябва да са горди, че се обучават в най-престижния военен университет в България.
На празника присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов, областният управител на Велико Търново доц. Пенчо Пенчев, кметът на града Румен Рашев, ректорът на Великотърновския университет проф. дпн Пламен Легкоступ, депутати и други гости.
След церемонията те наблюдаваха специални тактически действия на курсантите от трети и четвърти курс.
Националният военен университет „Васил Левски” е най-старото военно училище в България. В него се обучават и възпитават кадри за въоръжените сили вече 132 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във