Банкеръ Daily

Новини

Министър Нона Караджова връчва националните награди „Зелена община”

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще връчи на националните награди „Зелена община” 2010 на 15 май от 12 часа в хотел „Кристал Палас”. В церемонията ще участват и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, американският посланик Джеймс Уорлик, президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов и председателят на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова.
За 5-и пореден път Програма “Зелена Община” раздава Зелени награди за насърчаване и поощряване на българските селища при изграждането на паркове и градини. Тази година са номинирани 75 градове, които са участвали в конкурса за проект на зелена градска система и спортен терен. Международно жури от 14 екперти в ландшафт архитектурата определя победителя във всяка категория.
След официалното награждаване министър Караджова ще участва в засаждане на дръвчета заедно с наградените кметове и официалните гости в Докторската градина. Наградените кметове ще засадят гледчия, ликвидамбър, бреза и кестен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във