Банкеръ Daily

Новини

Министър Нона Караджова връчи награди на общини за най-успешни проекти в областта на околната среда

Министър Нона Караджова връчи награди на общини за най-успешни проекти в областта на околната среда. За най-успешни проекти по ОП Околна среда в сектор Отпадъци бяха наградени регионалното сдружение на общините с партньори Ботевград, Правец и Етрополе за първия подаден проект за регионално депо за отпадъци. В сектор Води и инфраструктура беше наградена община Приморско за успешно реализиран проект. В категорията Техническа помощ община Козлодуй взе приза за проект за подготовка на проект за ВиК инфраструктура.
Караджова връчи награда на регионалното сдружение на Бургас, Камено, Несебър, Поморие, Айтос и Сунгурларе и Средец за строителството на регионално депо за отпадъци.
Заместник-министърът на околната среда Ивелина Василева връчи награди на общини за постоянния и ефективен диалог. В тази категория в сектор Води беше наградена община Трявна.
В сектор Отпадъци беше връчена награда на регион Стара Загора, който е сдружение от 12 общини. Община Сопот получи награда за оригиналното популяризиране на проекта за регионална станцияз а пречистване на отпадни води.
Министърът на околната среда награди и екипа, отговорен за реализиране на проекти по оперативната програма. Кметът на община Раковски Иван Антонов беше награден за най-активен кмет в тази категория. Като най-активен екип от всички, работещи по ОП Околна среда, бяха отличени двама експерти от община Петрич.
Специален приз за сътрудничеството беше даден на Националното сдружение на общините в Република България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във