Банкеръ Daily

Новини

Министър Нона Караджова ще проведе среща в Ямбол за изграждане на регионалното депо за отпадъци

Министър Нона Караджова ще посети град Ямбол за среща с кметовете и представители на общинските съвети на петте общини, които участват в регионалното сдружение за изграждане на системата за управление на битовите отпадъци за регион Ямбол – Нова Загора, Сливен, Стралджа, Тунджа и Ямбол. Регионалното депо за отпадъци в Ямбол е едно от 23-те депа, чието изграждане се финансира от Оперативна програма Околна среда.
Срещата е насрочена за 20 юли (сряда) от 16 часа в Областната администрация. Инициирана е заради прояви на обществено недоволство от изграждането на депото и инвестиционни намерения за алтернативно съоръжение за преработка на отпадъците.
Това е трета поред среща, която министър Караджова предприема с цел да бъде постигнат консенсус между петте общини за изпълнението на регионалната система за управление на отпадъците за регион Ямбол. През следващия програмен период Евросъюзът няма да инвестира в управление на отпадъците в България и затова е необходимо общините още отсега да намерят разумни решения за управление на отпадъците на тяхната територия, като се възползват в максимална степен от наличния финансов ресурс. На много места в страната сдруженията вече са факт, а с малки изключения споровете за разпределението на отговорностите и задачите между членовете на сдруженията са решени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във