Банкеръ Daily

Новини

Министър Найденов откри координационна среща за контрол на класическата чума по свинете и беса

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри координационната среща за разглеждане на мерките за контрол на трансграничните болести по животните в региона на Западните Балкани по отношение на класическата чума по свинете и беса.
В приветствието си към участниците министър Найденов посочи, че като ветеринарен лекар оценява важността на проблематиката, която се дискутира на форума. Той подчерта, че за борбата с тези болести усилията само на една страна никога не са достатъчни, още повече в регион, който се намира на кръстопът между два континента, какъвто е регионът на Източна Европа.
Министър Найденов изрази надежда, че днешната инициатива ще бъде подкрепена от всички страни в региона и в съчетание с прилагането на международните стандарти за контрол и ерадикация (ликвидиране) на трансграничните болести по животните ще доведе до успех.
Срещата се провежда по идея на Организацията по Прехрана и Земеделие (FAO) на Обединените Нации и Световната Организация по Здравеопазване на Животните (OIE), като в нея участват представители на Балканските страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във