Банкеръ Daily

Новини

Министър Найденов лично покани гражданите в Деня на отворени врати в аграрното ведомство

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов покани лично гражданите, които посетиха Деня на отворените врати в аграрното ведомство. Той им показа колегиума за заседания и кабинета си. В стола на министъра седна студентка от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. В Деня на отворените врати участват над 70 граждани, които днес ще задават своите въпроси към експерти от министерството.
Пред гостите министър Найденов посочи, че години наред не е отварян входът на Министерството на земеделието и храните за посетители. Носеше се славата на това министерство като най-затвореното, каза министърът и обеща това да се промени. На въпросите, на които не може да бъде даден отговор веднага, ще бъде дадена информация в рамките на пет дни, посочи министърът.
Денят на отворените врати е нашият начин да се доближим до вас гражданите, да ви предоставим актуална информация за дейността ни и услугите, които Министерството на земеделието и храните може да ви предложи.
Събитието е част от проекта „Добро управление, ефективност и прозрачност в Министерството на земеделието и храните”, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Административен капацитет”. Проектът има за цел да направи министерството една още по-прозрачна и ефективна институция като подобри организацията и работните процеси във всички структури. Ръководител на проекта е Александър Михайлов, шеф на дирекция „Инспекторат”.
На разположение на гражданите през целия ден са експерти от дирекции: „Административно обслужване и информационно-комуникационни технологии”, Главна дирекция „Земеделие, гори и поземлени отношения”, „Директни плащания и пазарна подкрепа”, „Държавни помощи и регулации”, „Развитие на селските райони”, „Растениевъдство” и „Животновъдство”.
През този месец шест областни дирекции „Земеделие” в градовете Пловдив, Монтана, Ямбол, Бургас, Велико Търново и Силистра ще отворят вратите си за граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във