Банкеръ Daily

Новини

МИНИСТЪР ЖЕЛЕВ ОТКРИВА НОВ ТОМОГРАФ ВЪВ ВАРНЕНСКАТА УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие в Отделението по образна диагностика на университетската болница СВ. Марина във Варна нов позитронно-емисионен компютърен томограф. Апаратурата е последно поколение и е най- модерната от този тип в Европа.
На тържеството са поканени кметът на Варна – Кирил Йорданов, областният управител адмирал Христо Контров, ръководители на регионални структури на МЗ, директори на лечебни заведения.
Позитронно-емисионната компютърна томография е революционна технология в диагностиката на онкологичните заболявания. Досега пациентите можеха да направят тези изследвания в западноевропейските страни и с откриването на новия томограф това става за първи път възможно и у нас.
Новият томограф дава възможност за ранна функционална и метаболитна диагноза на туморните процеси и в резултат на това - за адекватна диагноза и подобряване качеството на живот на онкологично болните, от една страна, както и за спестяване на разходи за лечение на напреднали стадии на онкологични заболявания

Facebook logo
Бъдете с нас и във