Банкеръ Daily

Новини

Министър Ивайло Московски: Един от приоритети ни е опазването на живота и здравето на хората по пътищата


Резултатите от тазгодишното издание на кампанията „Шофирай отговорно” са представени на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който е патрон на инициативата.
„Един от приоритети ни е опазването на живота и здравето на хората по пътищата на страната. Това е и цел на Европейската комисия”, е заявил министърът. Той е уточнил, че с общите усилия на всички ангажирани с проблема институции, неправителствени организации и компании, броят на загиналите от ПТП е намален от над 1 000 души на година до 775 за миналата 2010 г. „Това показва, че подобни кампании и навременните адекватни действия на държавата и неправителствения сектор водят до реални резултати при пътната безопасност”.
Министър Московски е заявил, че в рамките на своите компетенции МТИТС предприема конкретни мерки, което да спомогнат за справяне с проблемите на пътната безопасност. Първата е въвеждането на електронни тестове за провеждане на теоретичните изпити. „Така ще се постигне ограничаване на възможността за манипулиране на резултатите от теоретичните изпити”, е казал министър Московски.
Другата мярка е въвеждането на нова процедура за контрол при извършването на периодичните технически прегледи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във