Банкеръ Daily

Новини

Министър Игнатов награди учители и директори, обучени да разпознават насилието в училище

Над 60 учители и директори от София бяха наградени с дипломи лично от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов за успешно обучение по Програма за управление на конфликти, посредничество и съжителство в училище. Програмата е инициирана от Синдиката на българските учители и фондация Европартньори 2007 и се изпълнява успешно от преподаватели от университета в Гренада, Испания, и Софийския университет Св. Климент Охридски.
Министър Игнатов поздрави участниците в обучението и изказа убедеността си, че българското образование е добро. В лицето на преподавателите България разполага с ресурс от интелигентни и критични хора, които искат непрекъснато подобрение на образователната система, подчерта министърът.
Проф. Игнатов отбеляза, че ноу-хауто на тази програма трябва да бъде използвано и занапред, като се организират специални центрове за обучение на учителите.
Проф. Хорхе Баленос и проф. Антонио Разано от университета в Гренада, Испания, посредством конферентна връзка поздравиха министър Игнатов и председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, както и всички участници в програмата за добрите резултати от проведеното обучение. Те изказаха желание да продължат да работят с българските си колеги и предложиха да се формира международен екип, който да разпространява принципите на мира и ненасилието в училище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във