Банкеръ Daily

Новини

МИНИСТЪР ЕТЕМ ИНСПЕКТИРА БАЗАТА НА СПАСИТЕЛИТЕ В СМОЛЯН

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем инспектира базата на спасителния отряд в Смолян. Тя разгледа помещенията и техниката, с която екипите разполагат. През последната година Министерството на извънредните ситуации предостави на териториалната дирекция в Смолян над 11 единици малокалибрена техника и 12 специализирани автомобили. Сред новите придобивки на спасителите са специални защитни облекла, модерна апаратура, 10 нови помпи за отводняване, автомобили за скално спасяване и други съвременни спасителни средства.
При срещата си със спасителите министър Етем заяви, че министерството ще осигури нови специализирани автомобили за спасителните отряди в цялата страна. Специализираните автомобили са предназначени за работа при аварии и инциденти, при които има радиоактивно, химическо и биологическо замърсяване. Те ще бъдат предоставени на отрядите до края на месеца.
По време на посещението си в Смолян министър Етем посочи още, че до края на мандата правителството ще започне модернизацията на сиренната система на страната. Тя уточни, че системата ще се командва напълно автоматично и на национално, и на местно ниво, а софтуерът дава възможност за гласово командване
Сред приключване на визитата си в Смолян, вицепремиерът Емел Етем ще присъства на тържественото откриване на световното първенство по спортен риболов в Девин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във